Wijzing Patchbeleid Oracle 12.2

Veel organisaties staan op dit moment aan de vooravond van een upgrade van hun Oracle databaseomgeving naar Oracle 19. Aanleiding voor deze upgrade is aflopen van Premier Support op Oracle 12.2 per november 2020. Omdat Oracle 19 niet gecertificeerd is met enkele populaire OS-en zoals Windows 2012 en Red Hat/OL-6, kan dat tot gevolg hebben dat er naast een database upgrade ook een OS upgrade uitgevoerd moet worden.

Recent heeft Oracle een wijzigingen in zijn patchbeleid voor Oracle 12.2 door gevoerd. Informatie over deze wijziging is te vinden in:

De essentiële wijziging houdt in:

  • Premier Support stopt 1 december 2020
  • Limited Error Correction van 1 december 2020 tot 31 maart 2022

Limited Error Correction is nieuw en bestaat alleen voor Oracle 12.2. Onder Limited Error Correction worden niet alle issue meer opgepakt. De belangrijkste aspecten zijn:

  • De drie-maandelijkse RU (Cricitcal Patch Updates) komen beschikbaar.
  • Er is fixing van nieuw ontdekte sev 1 issues.

Wat betekent dat voor U?

Doordat er nu ook na november nog security fixes geleverd worden is de noodzaak minder groot om op korte termijn de upgrade naar Oracle 19 in te zetten/ af te ronden. Er is vanuit het perspectief van de security ruimte tot 2022. Er geldt nog steeds dat de bugfixing op Oracle 12.2 beperkt zal zijn. Oracle 19 biedt als ‘Long-Term Release‘ een langere en uitgebreidere ondersteuning. Maar daar waar een upgrade naar Oracle 19 niet op korte termijn gerealiseerd kan worden, biedt deze wijziging uitkomst.

Wat verstandig is in uw specifieke situatie hangt van vele aspecten af en kan alleen vastgesteld worden in een persoonlijk advies.

Scroll to Top