Wat betekent een upgrade naar Oracle WebLogic Server eigenlijk?

Ugrading is een mooi woord, maar wat houdt het nu eigenlijk in? Uit de mond van een softwareleverancier klinkt het nog wat fraaier. Zeker als het gaat om het upgraden naar een nieuwere versie, bijvoorbeeld van de oude Oracle-applicatieserver naar Oracle WebLogic Server. In dit geval heeft de leverancier wel een punt, want de (normale) support voor de oude applicatieserver is al stopgezet. Lees verder.

Opleiding vereist
Praktisch gezien betekent upgrading dat u een nieuwe omgeving moet opzetten. Laten we even bij het voorbeeld van de overstap naar Oracle WebLogic Server blijven. Dit is een heel andere omgeving. De software die op de oude applicatieserver draaide, moet naar deze nieuwe omgeving worden geüpgraded. Dit is over het algemeen een hele onderneming. Alleen al het feit dat uw mensen ineens een andere applicatieserver moeten leren onderhouden, opzetten, enzovoort. Dit betekent dat ze opleiding nodig hebben.

Wezenlijke verschillen
De software-upgrade zelf is nog het meest complex in dit verhaal. Een Oracle SOA 10-applicatie is bijvoorbeeld wezenlijk (zelfs conceptueel) anders dan een Oracle SOA 11-applicatie. De meeste leveranciers vinden het ook altijd een goed idee om te upgraden van het ene product naar het andere. Zo zijn er verschillende Java-applicatieservers, zoals JBoss Application Server (RedHat), GlassFish Server (Oracle) en WebLogic Server (Oracle).

Stel u hebt een J2EE-applicatie die u van de ene applicatieserver naar de andere wilt upgraden. Gezien de huidige stand van de Java-technologie wilt u ook gelijk de applicatie naar JavaEE6 overzetten. Ook in dat geval moeten uw mensen worden opgeleid in de nieuwe applicatieserver-omgeving en de applicatie upgraden naar een nieuwer platform. Dit zijn vaak moeilijke trajecten, waar wij bij Axis into ICT u graag bij helpen.

Scroll to Top