PostgreSQL: de minor update van november 2022 is beschikbaar.

PostgreSQL: de minor update van november 2022 is beschikbaar. De PostgreSQL community geeft elke 3 maanden een minor update voor het RDBMS vrij. Deze heeft als doel op een systematische manier functionele bugfixes en diverse security issues beschikbaar te stellen. Op 10 november 2020 is de laatste update van 2022  update gereleased voor de versies 15, 14, 13, 12, 11 en 10. De minor versie nummers die beschikbaar zijn gekomen zijn: 15.1, 14.6, 13.9, 12.13, 11.18, en 10.23.   

Dit is de eerste minor release voor versie 15 die slechts een maand geleden uitgekomen is.  In het algemeen is het beschikbaar komen van de eerste minor een goede aanleiding ook deze versie voor productie te overwegen. 

Voor versie 10 is het de laatste minor update. Na deze versie komen er geen nieuwe bugfixes meer.  Dit betekent dat het niet meer te adviseren is om deze versie te draaien en een upgraden naar de ondersteunde release noodzakelijk is. PostgreSQL 11 is de volgende release die uit support gaat. November 2023 is het moment dat de laatste minor uitkomt voor Release 11. Als je deze release gebruikt is het is verstandig voorbereidingen te gaan treffen voor de upgrade. 

Deze minor releases adresseren ruim 25 functionele bugs.  Opvallend is dat er geen security issues worden gemeld als onderdeel van deze minor release. Tussen fixes zijn de nieuwe tijdzone definities opvallend. Wanneer diverse internationale tijdzones worden gebruikt, kan dit relevant zijn.  

Zoals in dit artikel staat is het patchen van PostgreSQL niet complex. We raden dan ook aan PostgreSQL regelmatig te patchen zoals we in de industrie gewend zijn voor ‘commerciële’ software. Aandachtspunt is dat niet alleen PostgreSQL regelmatig gepatcht moet worden, maar ook de toolset, die om de database heen draait, zoals de gebruikte monitoring en backup tooling. 

De volgende minor release zal op 9 februari 2023 beschikbaar komen. 

Referentie: 
Een overzicht van de manier waarop de versie nummering in PostgreSQL werkt lees je in dit artikel

We hopen dat we je met dit artikel, “PostgreSQL: de minor update van November 2022 is beschikbaar”, op weg bent geholpen. Mocht je hulp nodig hebben of je hebt vragen n.a.v. dit artikel, laat het ons dan weten.

Scroll to Top