PostgreSQL: de minor update van mei 2022 is vrijgegeven.

Elke 2 maanden stelt de PostgreSQL community een minor update voor het RDBMS beschikbaar.  Deze minor update heeft als doel op een systematische manier functionele bugfixes en diverse security issues op te lossen. Op 12 mei 2022 is de update gereleased voor de versies 14, 13, 12, 11 en 10. De minor versie nummers die beschikbaar zijn gekomen zijn: 14.3. 13.7, 12.11, 11.16 en 10.21. 

Deze releases adresseren ruim 50 functionele bugs.  Ook wordt er 1 security gemeld. Het security issue is geregistreerd als CVE-2022-1552. Dit probleem treedt op bij alle ondersteunde versies (en mogelijk ook oudere versies). De classificatie voor dit eerste issue heeft een CVSS score van 8.8.  Hieruit blijkt dat de impact van het probleem hoog is en niet te complex om toe te passen. Op basis van de kwetsbaarheid adviseren we deze minor release zo spoedig mogelijk uit te rollen. 

We hebben in dit artikel omschreven hoe het patchen van PostgreSQL werkt. Belangrijke aanvullende patch opmerking is dat bij het gebruik van zogenaamde  ‘GiST indexen op ltree type kolommen een herindexering noodzakelijk is. 

Als een andere versie van PostgreSQL draait dan de community versie is het nodig te wachten tot uw release met de patches beschikbaar komt.  

Aandachtspunt is dat niet alle PostgreSQL regelmatig gepatcht moet worden maar ook de toolset die om de database heen draait zoals de gebruikte monitoring en backup tooling. Deze worden niet in deze update meegenomen. 

PostgreSQL 10 zal in november 2022 zijn laatste update krijgen. Daarna komen er geen fixes meer beschikbaar voor deze release. Het wordt geadviseerd voor release 10 en ouder zo spoedig mogelijk naar release met een langere ondersteuning te migreren. 

De volgende minor releases zijn gepland voor  

  • 11 augustus 2022 
  • 10 november 2022 
  • 9 februari 2023 
  • 11 mei 2023 

Referentie:
Een overzicht van de manier waarop de versie nummering in PostgreSQL werkt lees je in dit artkel.

Mocht je hulp nodig hebben of je hebt vragen n.a.v. dit artikel, laat het ons dan weten.

Scroll to Top