PostgreSQL 14 beschikbaar

Postgresql 13 release new features


Zodra september op zijn einde loopt en de herfst zich aankondigt, is het een goede traditie dat ook de nieuwe versie van PostgreSQL wordt gereleaset. Dit jaar is daarop geen uitzondering. Op de laatste septemberdag is PostgreSQL 14 beschikbaar gekomen. Je kunt deze hier downloaden.

In deze nieuwe release zijn weer vele nieuwe features en verbeteringen.

De eerste indruk is dat veel van de wijzigingen zitten op het gebied van stabiliteit en performance impact. Er is op diverse gebieden duidelijk moeite gedaan de load van maintenance operaties te reduceren. Zo zien we een aantal wijzigingen die de Vacuum-operaties verbeteren. Een overzicht van de wijzigingen kan hier gevonden worden.

Een upgrade naar PostgreSQL 14 kan uitgevoerd worden met pg_upgrade of pg_dumpall. De meeste appliaties zullen niet meteen vragen om een upgrade naar PostgreSQL 14. Maar gegeven het feit dat diverse oudere releases aan het eind van hun maintenance termijn zitten, kan het slim zijn een upgrade te overwegen.

Let op het is de open source versie van PostgreSQL die gereleaset is. Als u gebruikt maakt van een gepackagede versie van een specifieke leverancier kan het nog even duren voordat PostgreSQL 14 beschikbaar komt.

Let op bij een upgrade dat je controleert of de gerelateerde tools nog steeds correct werken.

Axis into ICT kan jou helpen als je meer wilt weten van deze nieuwe versie. Of als je ondersteuning wilt hebben bij de overgang, bijvoorbeeld door het geven van (online) cursus of training in PostgreSQL. Wij gaan graag het gesprek met jou aan hoe wij kunnen ondersteunen. Als je op onderstaande button klikt dan bellen wij je snel terug.

We hopen dat we je met dit artikel, PostgreSQL 14 beschikbaar, op weg hebben geholpen.

Scroll to Top