Oracle support statement 11.2.0.4

Oracle wijzigt medio oktober 2015 de support termijn voor Oracle 11.2.0.4. Wat zijn de gevolgen voor uw migratie strategie? 

Lifetime support:

Alle producten van Oracle vallen onder de Life Time Support policy. Dit betekent concreet dat in de eerste periode een product onder Premier Support valt, waarin security en normale bugs volgens een standaard proces opgelost worden als onderdeel van het normale support contract. Nadat de periode van Premier Support is afgelopen volgt een periode van Extended Support waarin alleen fixes uitkomen voor die klanten die een additioneel support contract hebben. Deze periode wordt gevolgd door Sustaining Support waarin de ondersteuning van Oracle geen nieuwe software fixes meer levert. Zie onderstaande figuur:

De Premier Support voor Oracle 11.2.0.4 is verlopen per januari 2015. Dus momenteel zitten we in de periode van Extended Support. Omdat veel organisaties hechten aan de beschikbaarheid van fixes voor bugs die potentieel kunnen optreden was er veel druk een upgrade naar Oracle 12 te plannen.

Oracle heeft al het eerste jaar Extended Support gratis voor iedereen gemaakt. Hiermee bestaat de facto een situatie waarin de Premier Support situatie tot januari van 2016 is verlengd.

Wat is het Nieuws (oktober 2015)?
Medio oktober 2015 heeft Oracle aangekondigd dat de Extended support voor Oracle 11.2.0.4 verlengd is tot december 2020. 

Voor alle Oracle RDBMS klanten is Extended support gratis tot mei 2017. Hiermee heeft iedereen toegang tot (nieuwe) fixes en security updates tot medio 2017.

Wat zijn de consequenties?
Oracle heeft aangekondigd dat Oracle versie 12.2 het eerste half jaar van 2016 gepland staat om uit te komen.

De Premier Support van 12.1 eindigt in juli 2018 en na de huidige patch set 12.1.0.2 komt er geen nieuwe patch set meer. 
Door het verlengen van de 11.2.0.4 ondersteuning kan u ondersteund deze release blijven draaien en is de druk om snel naar Oracle 12c te upgraden verdwenen. Met het huidige release schedule in gedachte kan het de moeite waard zijn te overwegen Oracle 12.1 over te slaan en zo één upgrade slag te besparen.

Van belang voor gebruik Oracle Standard Edition (One):

Voor de klanten die Oracle Standard Edition (One) draaien is er nog een extra overweging. Vanaf Oracle 12.1.0.2 zijn Oracle Standard Edition en Oracle Standard Edition One  vervangen door Oracle Standard Edition 2. Hieraan zijn andere beperkende voorwaarden gesteld en is een licentie conversie vereist.
Het gewijzigde support statement maakt het mogelijk door te draaien tot medio 2017 met 11.2.0.4 onder de huidige voorwaarden. Door te vertrouwen op Extended Support kan dit zelfs tot 2020 verlengd worden.

Het is aan te bevelen de voorgenomen upgrade plannen tegen het licht te houden en te kijken wat in uw situatie de beste oplossing is.

Scroll to Top