Remote DBA beheer

We ondersteunen een groot aantal organisaties met databasebeheer op afstand. Wij beheren uw Oracle, PostgreSQL/EnterpriseDB en/of MS SQL Server databases.
Hoe die ondersteuning er uitziet wisselt per organisatie. We leggen de specifieke afspraken vast in een Service Level Agreement, dat daarmee naadloos aansluit op de beheerprocessen en afspraken die binnen een organisatie bestaan.
Wilt u uw databasebeheer ook uitbesteden? Onze specialisten staan voor u klaar! Wat ze precies voor u kunnen doen, onderzoeken we graag samen met u.

U heeft één of meerdere applicaties draaien op een relationele database (Oracle, MS SQL Server, PostgreSQL of EnterpriseDB). U bent verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, de performance, de beveiliging en voor disaster recovery van deze databases. Dat is niet uw expertise. Wel de onze.

Wat verstaan wij onder databasebeheer?
Voor een vast jaarbedrag verzorgen wij:

 • remote databasebeheer inclusief het verhelpen van kleine verstoringen
  Wij hebben een uitgebreide organisatie en tooling om uw database server continue te monitoren. Bij productieverstorende incidenten grijpen we conform een SLA gelijk in.
 • een periodieke healthscan
  Met vaste tussenpozen, bijvoorbeeld halfjaarlijks, draaien we een aantal tests op uw systeem. Welke dat zijn spreken we van te voren af. We rapporteren met mogelijke, wenselijke of noodzakelijke verbeteringen.
 • analyse of de door de leverancier uitgebrachte patches voor u relevant zijn
  Wij beoordelen de uitgebrachte patches tegen het licht van welke features u gebruikt. We geven aan wanneer patchen nodig is.

en op nacalculatie en altijd in overleg:

 • het verhelpen van grotere verstoringen
  Indien er onverhoopt grotere verstoringen optreden, bijvoorbeeld op het gebied van performance, dan kunnen we deze oplossen. We doen dat efficiënt door onze grote ervaring en doordat we uw systeem al kennen, en er baseline gegevens van hebben.
 • het doorvoeren van verbeteringen
  Mogelijke verbeteringen die we vinden in de healthscan, of die u zelf aandraagt, kunnen we efficient doorvoeren.
 • het installeren van patches 
  We installeren patches waarvan is vastgesteld dat het verstandig dat te doen.

Indien gewenst richten we ook eenmalig de backup en andere onderhoudstaken voor u in.

Scroll to Top