Oracle Security en patching

Is uw data veilig?

In de beginjaren van het internet werden databases en servers vaak onbeschermd aan het internet gekoppeld. Er was nauwelijks sprake van misbruik, dus bescherming leek niet nodig. Er is sindsdien veel veranderd! De wereld is verdigitaliseerd en datalekken komen zo vaak in het nieuws dat het niet eens meer opvalt. Zaken als de AVG en de Cybersecuritywet laten zien dat er op maatschappelijk niveau meer aandacht komt voor de bescherming van data en ICT-systemen.

Wanneer we inzoomen op de beveiliging van een ICT-landschap, dan valt op dat de meeste aandacht vaak besteed wordt aan beveiliging van de netwerkinfrastructuur en werkstations. Hoewel het belangrijk is om deze componenten te beveiligen, krijgt de database vaak geen enkele aandacht. Onterecht vinden wij, want in veel organisaties bevat de database vaak de data die een bedrijf zijn bestaansrecht geeft. Onze ervaring leert dat veel organisaties door deze aanpak enorm kwetsbaar zijn voor zaken als datadiefstal. Wat is uw data waard voor uw concurent?

Oracle Security Scan (i.s.m. Pete Finnigan)

De Oracle Database biedt veel mogelijkheden om de data te beschermen. Het is echter wel aan de gebruiker om hier gebruik van te maken, want een standaard database is praktisch onbeschermd. Axis into ICT biedt een security scan waarmee de beveiliging van uw Oracle database geanalyseerd wordt. Het resultaat van deze scan is een lijst met concrete verbetermogelijkheden. De scan wordt uitgevoerd met een product van Pete Finnigan. Wij kunnen deze voor u uitvoeren, maar u kunt deze scan ook aanschaffen en zelf regelmatig uitvoeren.

Scroll to Top